Szójabab

Aktív enzimekkel a vérkeringésért

Milyen állapotok esetén hívhatjuk segítségül a fermentált szójababot?

  • Trombózis megelőzésében, a vér áramlási tulajdonságainak javításában
  • Szívinfarktus, stroke, tüdőembólia és vérrögképződés megelőzésének támogatásában
  • Magas vérnyomás esetében
  • Daganatos betegségek megelőzésében
  • Menopauzás tünetek jelentkezésekor

Tudományos tények a fermentált szójababról

CSÖKKENTHETI A RÁK KOCKÁZATÁT
A legtöbb megfigyeléses vizsgálat azonban arra utal, hogy a szójatermékek fogyasztása csökkentheti a mellrák kockázatát (1, 2). A tanulmányok férfiak esetében prosztatarák elleni védőhatást is jeleznek (3, 4, 5). A szójabab számos vegyülete – köztük az izoflavonok és a lunazin – lehet felelős a lehetséges rákmegelőző hatásokért (6, 7). Az izoflavonoknak való korai életkori kitettség különösen védelmet nyújthat a későbbi életkorban kialakuló mellrákkal szemben (8, 9). Ezek a bizonyítékok megfigyelési tanulmányokra korlátozódnak, amelyek összefüggést jeleznek a szójafogyasztás és a rákmegelőzés között – de nem bizonyítják az okozati összefüggést.

MENOPAUZA TÜNETEINEK ENYHÍTÉSE
A menopauza gyakran jár kellemetlen tünetekkel – például izzadással, hőhullámokkal és hangulatingadozással -, amelyeket az ösztrogénszint csökkenése okoz. Érdekes módon az ázsiai nők – különösen a japán nők – kevésbé tapasztalják a menopauza tüneteit, mint a nyugati nők. Az étkezési szokások, például a szójaételek nagyobb mértékű fogyasztása Ázsiában magyarázatot adhat erre a különbségre. Tanulmányok szerint a szójababban található fitoösztrogének családjába tartozó izoflavonok enyhíthetik ezeket a tüneteket (10, 11). A szójatermékek nem minden nőre hatnak ilyen módon. Úgy tűnik, hogy a szója csak az úgynevezett equol-termelők esetében hatásos – azoknál, akik rendelkeznek olyan típusú bélbaktériumokkal, amelyek képesek az izoflavonokat equollá alakítani. Az equol lehet felelős a szója számos egészségügyi előnyéért.

CSONTOK EGÉSZSÉGE
A csontritkulást a csontsűrűség csökkenése és a csonttörések fokozott kockázata jellemzi, különösen az idősebb nők esetében. A szójatermékek fogyasztása csökkentheti a csontritkulás kockázatát a menopauzán átesett nőknél (12, 13). Úgy tűnik, hogy ezeket a kedvező hatásokat az izoflavonok okozzák (14, 15, 16).

TOVÁBBI ELŐNYÖK
A szójabab vitamin- és ásványianyag-tartalmán kívül természetes forrása a polifenoloknak, egy olyan antioxidáns-típusnak, amely segíthet megvédeni a szervezetet a sejtkárosodástól és olyan állapotoktól, mint a szívbetegségek (17, 18 ).

HJK Fermentált szója kivonat

Vérrögképződés (trombózis) megelőzésére, szívinfarktus, stroke megelőzésének támogatására.

További gyógynövényeink

A növényi alapanyagaink egy egyedi, közel három hétig tartó kíméletes kivonatolási eljáráson esnek át. Az alacsony hőmérsékleten alkalmazott lassú extrakció megóvja a legérzékenyebb hatóanyagokat is. Az előállítás során alkalmazott technológia elősegíti a természetben is előforduló kelátok képződését, a termékeink különleges hatása ezen alapul.

Máriatövismag

A máriatövis hatóanyagai elsősorban a máj- és epeműködés befolyásolásán keresztül támogatja az anyagcsere folyamatokat. A szilimarin erősíti a májsejtek falát, ellenállóbbá teszi a méreganyagokkal szemben, és támogatja a máj regenerálódását, glutation képződését.

Rostkendermag

A kendermag igazi szuperélelmiszer. A magok gazdag tápanyagprofilúak és számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és előnyös az immunrendszer számára.

Huminsav - fulvosav

Természetes ásványi anyagok, biológiailag aktív kelátok .A természetes huminsavak/fulvosavak több mint 70 féle ásványi anyagot, mikro és nyomelemeket tartalmaz ráadásul mindezt biológiailag jól hasznosítható formában.