Huminsav-Fulvosav

Természetes ásványi anyagok, biológiailag aktív kelátok

A huminanyagok előnyös tulajdonságai

  • 70-féle ásványi anyag és nyomelem természetes formában
  • Szennyezésmentes, több százezer éves tiszta hatóanyagok
  • Kelátképző hatás, erős méregtelenítő funkció
  • Szervezet energiaellátásának növelése, immunerősítés

Tudományos tények a huminanyagokról

A szervezetben felhalmozódott nehézfémek (pl. higany, kadmium, kobalt, ólom) kivezetése kelátképző tulajdonságuk révén [1,2,3,4]. A különböző fémek különböző affinitást mutatnak a huminsav különböző kötőhelyeihez. A huminsav egy heterogén molekulaszerkezetű anyag, így egy nehézfém az egyik huminsav kötőhelyhez nagyon erősen kötődhet, míg egy másik huminsav kisebb kötődést mutat az adott fémionhoz. [5] A komplex hatás révén így bármely toxikus fémet képes kivezetni a szervezetből.

A huminsavak elősegítik az energiaszintek helyreállítását a megnövekedett oxigénfelvétel ösztönzésével, ami az anyagcsere folyamatokhoz szükséges. A huminsavak stimulálják a sejtlégzést és fokozzák az oxidatív foszforiláció hatékonyságát a mitokondriumokban. [6]. A sejtek az így keletkezett ATP-t használják a különböző folyamatok táplálására [7]. Ennek eredményeképpen több energiát termelnek a szervezet számára a normális működés fenntartásához és a betegség vagy más stressz által okozott extra energiaigény ellensúlyozásához. Csökkentik a szervezet savasságát (oxigénhiányát).

A huminsav a vérben keringő szabad gyököket megköti, és ezáltal csökkenti a véralvadási aktivitást, csökkenti a vérrögök kialakulásának esélyét. Tanulmányok dokumentálják a huminsav potenciális szív- és érrendszert védő szerepét [9, 10,11].

A huminsavak fémkötő képességük révén az esszenciális makro- és mikroelemeket (magnézium, vas, szelén, króm, cink, réz) szerves, organikus formában juttatják a szervezetbe, javíthatják azok felszívódását, hasznosulását. A huminsav immunrendszerre kifejtett aktiváló hatása a különböző detoxikációs folyamatokban segíti a kivezetést [12]

HJK 10 Szinergikus étrend-kiegészítő ital

Szervek regenerációjára, gyógyulás serkentésére, immunrendszer erősítésére, emésztés támogatására, energiaraktárak feltöltésére.

További gyógynövényeink

A növényi alapanyagaink egy egyedi, közel három hétig tartó kíméletes kivonatolási eljáráson esnek át. Az alacsony hőmérsékleten alkalmazott lassú extrakció megóvja a legérzékenyebb hatóanyagokat is. Az előállítás során alkalmazott technológia elősegíti a természetben is előforduló kelátok képződését, a termékeink különleges hatása ezen alapul.

Máriatövismag

A máriatövis hatóanyagai elsősorban a máj- és epeműködés befolyásolásán keresztül támogatja az anyagcsere folyamatokat. A szilimarin erősíti a májsejtek falát, ellenállóbbá teszi a méreganyagokkal szemben, és támogatja a máj regenerálódását, glutation képződését.

Rostkendermag

A kendermag igazi szuperélelmiszer. A magok gazdag tápanyagprofilúak és számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és előnyös az immunrendszer számára.

Feketeköménymag

Emésztési és májproblémák esetén, immunrendszer erősítésekor, allergiák kezelésében, bakteriális és vírusos fertőzések esetén, általános gyulladáscsökkentésben, rosszindulatú folyamatok elleni védekezésben, érelmeszesedés kiegészítő kezelésében, koleszterinszint csökkentésében.