Alma héj és magház

Antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatóanyagok

Az alma előnyös tulajdonságai

  • Magas pektin tartalom, kiemelkedő prebiotikus hatás
  • Nagymértékben segíti a máj és vesefunkciót
  • Erős antioxidánsai gyulladáscsökkentő hatásúak
  • Civilizációs betegségek megelőzésében hatékony szuperélelmiszer

Tudományos tények az almáról

Az almában található rosttípus táplálja a jó baktériumokat, és ez lehet az oka annak, hogy megvédhet az elhízás, a szívbetegség és a 2-es típusú cukorbetegség ellen.
Az alma pektint tartalmaz, egy olyan rosttípust, amely prebiotikumként működik. Ez azt jelenti, hogy táplálja a jó bélbaktériumokat.
A vékonybél nem szívja fel a rostokat az emésztés során. Ezért azok a vastagbélbe kerülnek, ahol elősegíthetik a jó baktériumok növekedését. Emellett más hasznos vegyületekké alakulnak át, amelyek visszakerülnek a szervezetbe (1). Új kutatások szerint ez lehet az oka az alma egyes védőhatásainak az elhízás, a 2-es típusú cukorbetegség és a szívbetegségek ellen.

Az alma számos olyan, a természetben előforduló vegyületet tartalmaz, amelyek segíthetnek a rák elleni küzdelemben.
Megfigyelési tanulmányok összefüggésbe hozták őket a rák előfordulása és a rák okozta halálozás alacsonyabb kockázatával.
Kísérletekben végzett vizsgálatok összefüggést mutattak ki az almában található növényi vegyületek és a rák alacsonyabb kockázata között (2).
Emellett egy nőkön végzett vizsgálat arról számolt be, hogy az almafogyasztás összefüggésbe hozható a rák okozta halálozás alacsonyabb arányával (3).
A tudósok úgy vélik, hogy az alma antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatása lehet felelős potenciális rákmegelőző hatásukért (4).

Az alma antioxidáns és gyulladáscsökkentő vegyületeket tartalmaz, amelyek segíthetnek az immunválaszok szabályozásában és az asztma elleni védelemben.
Az antioxidánsokban gazdag alma segíthet megvédeni a tüdőt az oxidatív károsodástól.
Egy több mint 68 000 nő bevonásával végzett nagyszabású tanulmány szerint azoknál, akik a legtöbb almát fogyasztották, volt a legalacsonyabb az asztma kockázata. Napi körülbelül 15%-kal több alma elfogyasztása 10%-kal alacsonyabb kockázattal járt (2).
Az alma héja a kvercetin nevű flavonoidot tartalmazza, amely segíthet az immunrendszer szabályozásában és a gyulladás csökkentésében. Ez a két módja annak, hogy hatással lehet az asztmára és az allergiás reakciókra (5).

Az almafogyasztás összefügg a 2-es típusú cukorbetegség alacsonyabb kockázatával. Ez valószínűleg polifenol-antioxidáns tartalmuknak köszönhető.
Több tanulmány is összefüggésbe hozta az almafogyasztást a 2-es típusú cukorbetegség alacsonyabb kockázatával (6).
Egy jelentős vizsgálat szerint napi egy alma elfogyasztása 28%-kal alacsonyabb kockázattal járt a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásában, mint az almát nem evőké. Még heti néhány alma fogyasztása is hasonlóan védő hatású volt (2). Lehetséges, hogy az almában lévő polifenolok segítenek megelőzni a hasnyálmirigy béta-sejtjeinek szöveti károsodását. A béta-sejtek termelik az inzulint a szervezetben, és a 2-es típusú cukorbetegségben szenvedőknél gyakran károsodnak.

HJK 10 Szinergikus étrend-kiegészítő ital

Szervek regenerációjára, gyógyulás serkentésére, immunrendszer erősítésére, emésztés támogatására, energiaraktárak feltöltésére.

További gyógynövényeink

A növényi alapanyagaink egy egyedi, közel három hétig tartó kíméletes kivonatolási eljáráson esnek át. Az alacsony hőmérsékleten alkalmazott lassú extrakció megóvja a legérzékenyebb hatóanyagokat is. Az előállítás során alkalmazott technológia elősegíti a természetben is előforduló kelátok képződését, a termékeink különleges hatása ezen alapul.

Máriatövismag

A máriatövis hatóanyagai elsősorban a máj- és epeműködés befolyásolásán keresztül támogatja az anyagcsere folyamatokat. A szilimarin erősíti a májsejtek falát, ellenállóbbá teszi a méreganyagokkal szemben, és támogatja a máj regenerálódását, glutation képződését.

Rostkendermag

A kendermag igazi szuperélelmiszer. A magok gazdag tápanyagprofilúak és számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és előnyös az immunrendszer számára.

Huminsav - fulvosav

Természetes ásványi anyagok, biológiailag aktív kelátok .A természetes huminsavak/fulvosavak több mint 70 féle ásványi anyagot, mikro és nyomelemeket tartalmaz ráadásul mindezt biológiailag jól hasznosítható formában.