Bio citrom termés
Flavonoidjai lelassítják az öregedési folyamatokat
A bio citrom előnyös tulajdonságai
- Magas C-vitamin és flavonoid tartalom
- Hatékony vírus- és baktériumellenes hatású
- Vesekőképződés kockázatának csökkentése
- Hozzájárul az immunrendszer aktivitásához
- Artériák falának védelmét erősíti
Tudományos tények a citromról
TÁMOGATJA A SZÍV EGÉSZSÉGÉT
A citrom jó C-vitaminforrás.
Kutatások szerint a C-vitaminban gazdag gyümölcsök és zöldségek fogyasztása csökkenti a szívbetegségek és a stroke kockázatát (1, 2).
Egy több mint 10 000 emberen végzett vizsgálat a citrusfélék nagyobb mértékű fogyasztását a szívbetegségek és a stroke alacsonyabb kockázatával hozta összefüggésbe (3).
Azonban nem csak a C-vitaminról gondolják, hogy jót tesz a szívnek. A citromban található rostok és növényi vegyületek is jelentősen csökkenthetik a szívbetegségek egyes kockázati tényezőit (4, 5).
A citromban található növényi vegyületek – nevezetesen a heszperidin és a diozmin – szintén csökkentik a koleszterinszintet (6, 7).
SEGÍT A TESTSÚLY SZABÁLYOZÁSÁBAN
A citromot gyakran népszerűsítik fogyókúrás ételként, az egyik elterjedt elmélet szerint a bennük lévő oldható pektin rostok kitágulnak a gyomorban, így hosszabb ideig érezzük jóllakottnak magunkat.
Ennek ellenére nem sokan esznek citromot egészben. És mivel a citromlé nem tartalmaz pektint, a citromléitalok nem segítik elő ugyanúgy a teltségérzetet.
Kutatások szerint a citromkivonatokban található növényi vegyületek számos módon segíthetnek megelőzni vagy csökkenteni a súlygyarapodást (8, 9).
VESEKÖVEK MEGELŐZÉSE
A vesekövek akkor keletkeznek, amikor a salakanyagok kikristályosodnak és felhalmozódnak a vesében. Elég gyakoriak, és azoknál akiknél kialakul, gyakran többször is előfordulnak.
A citromsav segíthet a vesekövek megelőzésében azáltal, hogy növeli a vizelet mennyiségét és a vizelet pH-értékét, ami kevésbé kedvező környezetet teremt a vesekő kialakulásához (10,11).
Már napi 1/2 csésze (125 ml) citromlé elegendő citromsavat biztosíthat ahhoz, hogy megelőzze a vesekő kialakulását azoknál, akiknek már volt korábban ilyen problémájuk (12).
VÉD A VÉRSZEGÉNYSÉG ELLEN
A citrom tartalmaz némi vasat, de elsősorban azáltal előzi meg a vérszegénységet, hogy javítja a növényi élelmiszerekből származó vas felszívódását (13).
A bélrendszer nagyon könnyen felszívja a húsból, csirkéből és halból származó vasat (az úgynevezett hem vasat), míg a növényi forrásokból származó vasat (nem hem vas) nem olyan könnyen. Ez a felszívódás azonban javítható C-vitamin és citromsav fogyasztásával.
Mivel a citrom C-vitamint és citromsavat is tartalmaz, védelmet nyújthat a vérszegénység ellen, hiszen biztosítja, hogy a lehető legtöbb vasat szívódjon fel az étrendből.
CSÖKKENTHETI A RÁK KOCKÁZATÁT
A gyümölcsökben és zöldségekben gazdag egészséges étrend segíthet megelőzni egyes rákos megbetegedéseket (14).
Egyes megfigyelési tanulmányok szerint azoknál az embereknél, akik a legtöbb citrusfélét fogyasztják, alacsonyabb a rák kockázata, míg más tanulmányok erre nem találtak egyértelmű bizonyítékot (15, 16, 17).
Egyes kutatók szerint a citromban található növényi vegyületek – például a limonén és a naringenin – rákellenes hatással bírhatnak (18, 19, 20, 21).
Egy másik vizsgálatban mandarinból származó pépet használtak, amely a béta-kriptoxantin és a heszperidin nevű növényi vegyületeket tartalmazta, amelyek szintén megtalálhatók a citromban.
JAVÍTJA AZ EMÉSZTŐRENDSZER EGÉSZSÉGÉT
A citrom körülbelül 10% szénhidrátot tartalmaz, főként oldható rostok és egyszerű cukrok formájában.
A citromban lévő fő rost a pektin, az oldható rostok egy formája, amely számos egészségügyi előnyhöz kapcsolódik.
Az oldható rostok javíthatják a bélrendszer egészségét, és lassíthatják a cukrok és keményítők emésztését. Ezek a hatások a vércukorszint csökkenését eredményezhetik (22, 23, 24).
Ahhoz azonban, hogy a citromból származó rostok előnyeit élvezhesse, meg kell ennie a gyümölcshúst. Azok, akik citromlevet isznak, a gyümölcshúsban található rostok nélkül, lemaradnak a rostok előnyeiről.
HJK 10 Szinergikus étrend-kiegészítő ital
Szervek regenerációjára, gyógyulás serkentésére, immunrendszer erősítésére, emésztés támogatására, energiaraktárak feltöltésére.
További gyógynövényeink
A növényi alapanyagaink egy egyedi, közel három hétig tartó kíméletes kivonatolási eljáráson esnek át. Az alacsony hőmérsékleten alkalmazott lassú extrakció megóvja a legérzékenyebb hatóanyagokat is. Az előállítás során alkalmazott technológia elősegíti a természetben is előforduló kelátok képződését, a termékeink különleges hatása ezen alapul.
Máriatövismag
A máriatövis hatóanyagai elsősorban a máj- és epeműködés befolyásolásán keresztül támogatja az anyagcsere folyamatokat. A szilimarin erősíti a májsejtek falát, ellenállóbbá teszi a méreganyagokkal szemben, és támogatja a máj regenerálódását, glutation képződését.
Rostkendermag
A kendermag igazi szuperélelmiszer. A magok gazdag tápanyagprofilúak és számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és előnyös az immunrendszer számára.
Huminsav - fulvosav
Természetes ásványi anyagok, biológiailag aktív kelátok .A természetes huminsavak/fulvosavak több mint 70 féle ásványi anyagot, mikro és nyomelemeket tartalmaz ráadásul mindezt biológiailag jól hasznosítható formában.