Vörös szőlő mag és héj
Segít megvédeni a sejteket a szabadgyökök okozta károsodástól
A vörös szőlő mag és héj előnyös tulajdonságai
- Kiemelkedő antioxidáns hatással bír
- Jobb alvást és kiegyensúlyozottabb keringést biztosít
- Szellemi teljesítményt fokozza
- Bőr rugalmasságának megőrzését segíti
Tudományos tények a vörös szőlő magról és héjról
A szőlőmag antioxidánsok, flavonoidok és melatonin gazdag forrása, amelyek támogathatják a szív és az agy egészségét, a jobb alvást és a normális vérkeringést. A szőlőmag számos növényi vegyületben gazdag, amelyek további egészségügyi előnyöket nyújthatnak a szőlő fogyasztása során.
Magas például a proantocianidintartalma, amely egy antioxidánsokban gazdag polifenol, amely a növényeknek piros, kék vagy lila színt kölcsönöz (1, 2, 3, 4).
Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyekről ismert, hogy csökkentik a gyulladást és megvédik a szervezetet az oxidatív stressztől, amely végső soron metabolikus szindrómához és krónikus betegségekhez vezethet (5).
A szőlőmagból származó proantocianidinek segíthetnek a keringési pangás csökkentésében és a véráramlás javításában is (6).
A flavonoidoknak nevezett, antioxidánsokban gazdag vegyületek, különösen a galluszsav, a katechin és az epikatekin szintén megtalálhatóak a szőlőben, a legnagyobb mennyiségben a magokban (7).
Ezek a flavonoidok szabadgyök-megkötő és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek különösen jótékony hatással lehetnek az agyra. Sőt, kutatások szerint késleltethetik az olyan neurodegeneratív betegségek kialakulását, mint az Alzheimer-kór (8, 9).
A szőlő melatonint is tartalmaz, amely a szőlő érésével a magokban koncentrálódik leginkább (10). A melatonin egy olyan hormon, amely szabályozza a cirkadián ritmusokat, például az alvásmintát. A melatonin bevitele segíthet a fáradtság és az álmosság kiváltásában, és javíthatja az alvás minőségét. Emellett antioxidánsként is működik, és gyulladáscsökkentő tulajdonságokkal rendelkezik (11).
A szőlőben található növényi vegyületek egyedülálló kombinációja felelős lehet a szőlő rákellenes hatásaiért. A rezveratrol mellett a szőlő kvercetint, antociánokat és katechineket is tartalmaz – ezek mindegyike jótékony hatással lehet a rák ellen (12).
HJK Antioxidáns kivonat
Érrendszer védelmére, idegrendszeri kimerültségre, immuntámogatásra. energiaraktárak feltöltésére.
További gyógynövényeink
A növényi alapanyagaink egy egyedi, közel három hétig tartó kíméletes kivonatolási eljáráson esnek át. Az alacsony hőmérsékleten alkalmazott lassú extrakció megóvja a legérzékenyebb hatóanyagokat is. Az előállítás során alkalmazott technológia elősegíti a természetben is előforduló kelátok képződését, a termékeink különleges hatása ezen alapul.
Máriatövismag
A máriatövis hatóanyagai elsősorban a máj- és epeműködés befolyásolásán keresztül támogatja az anyagcsere folyamatokat. A szilimarin erősíti a májsejtek falát, ellenállóbbá teszi a méreganyagokkal szemben, és támogatja a máj regenerálódását, glutation képződését.
Rostkendermag
A kendermag igazi szuperélelmiszer. A magok gazdag tápanyagprofilúak és számos egészségügyi előnnyel rendelkeznek. Kitűnő forrása az omega-3 és omega-6 esszenciális telítetlen zsírsavaknak. Csökkentheti a szívbetegségek kockázatát és előnyös az immunrendszer számára.
Feketeköménymag
Emésztési és májproblémák esetén, immunrendszer erősítésekor, allergiák kezelésében, bakteriális és vírusos fertőzések esetén, általános gyulladáscsökkentésben, rosszindulatú folyamatok elleni védekezésben, érelmeszesedés kiegészítő kezelésében, koleszterinszint csökkentésében.